Grandioze duplex met riante terrassen en tuin in electisch herenhuis

€ 975.000

Omschrijving

Grandioze duplex met riante terrassen en tuin in eclectisch herenhuis

In de directe nabijheid van het bruisende stadsleven vind je de zalig rustige Sint-Jozefstraat. Ze is genesteld tussen twee van Antwerpens mooiste parken. Met de kids skaten in het Stadspark of picknicken in het Harmoniepark: it’s up to you! Een goed uitgeruste buurtsupermarkt ligt letterlijk om de hoek. Maar ook tram, bus, diverse scholen, ziekenhuis, resto’s, fitnessclub en bloemenwinkel vind je op wandelafstand. Hoezo ideaal?

Soms biedt een façade slechts een glimp van wat een huis te bieden heeft...
Binnenkomen in dit bijzondere pand is een echte happening! Een uitnodigende ontvangstruimte met visgraatparket voert naar de centrale hal die ronduit spectaculair is. Het is alsof je in een aflevering van Upstairs Downstairs belandt.
Een metershoge balzaal met marmeren vloeren, lambriseringen, zuilen, moulures en guirlandes vormt de omlijsting voor een monumentale houten trapzaal met sierlijk smeedwerk.
Links achter de plafondhoge deuren wacht je een zee van licht in de drie leefruimten en suite. Elk daarvan heeft een unieke schouw met daarboven een immense ingewerkte spiegel die iedere kamer een geheel eigen karakter verleent. Ook hier fraai massief mozaïekparket, sierlijsten en plafonddecoraties. Stille getuigen van de luisterrijke geschiedenis van dit appartement, maar nergens overdadig.
Helemaal achteraan geven gezellige openslaande deuren toegang tot het ruime zonnige terras op Bankirai – geknipt voor al fresco dining! En op winterse avonden biedt de sfeervolle eethoek een fantastisch alternatief. De functionele keuken met z’n zwarte mozaïektegeltjes en witte marmeren vloer is om het hoekje te vinden. Ook is er aan een bijkeuken met extra kasten gedacht! En last but not least: een gastentoilet met handenwasser…
En dan naar boven op het glanzende hout van de trap dat heerlijk moet aanvoelen onder je blote voeten. Opnieuw een centrale hal met zuilen, bogen en talloze decoratieve elementen, ja zelfs een heuse balustrade - allemaal nog perfect intact. Dit huis blijft geven! Grote en kleinere slaapkamers, bewerkte en strakke schouwen wisselen elkaar af, met hier en daar zelfs een wandschildering. Aan luxueuze badkamers en dressings geen gebrek! Als troef heeft de master een reusachtig privéterras. Ontbijten in het zonnetje met fluitende vogeltjes alom: hoe zalig is dat?
Deze hyperruime duplex barst van het potentieel. Zijn eclectische stijl leent zich uitstekend voor de meest uiteenlopende interieurs en kleurschakeringen. Op de koop toe ligt hij in een goed bereikbare, megagezellige buurt. Meer moet dat niet zijn…

Extra info
  • De zuidgerichte tuin is momenteel in gebruik als privatieve parking. De potentiële koper is gehouden tot aankoop van de tuin/parking (VP: 150.000 euro)

  • Het souterrain, dat vroeger onderdak bood aan het personeel, werd omgetoverd tot een aangenaam inhouse eenslaapkamerappartement (investering). De koper is eveneens verplicht tot aankoop van dit souterrain (VP: 175.000 euro)

  
Lees meer
Algemeen
Aantal slaapkamers5
Aantal garages4
Bewoonbare oppervlakte500 m²
Grondoppervlakte350 m²

Adres
:
2018 Antwerpen
Aantal douchekamers
:
2
Perceel breedte
:
17 m
Beschikbaarheid
:
Bij akte

Energie certificaat
E spec
:
In aanvraag

Comfort
Verwarming
:
Cv op stookolie
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Ja
Keuken
:
Kasten met toestellen
Beglazing
:
Dubbel
Comfort binnen
:
Dubbele beglazing, parlofoon
Comfort buiten
:
Terras, tuin
Architectuur
:
Karakter huis
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Ja
Bestemming
:
Woongebied
Erfgoed
:
Nee

Wenst u een bezoek? Geef hieronder uw gegevens

Door dit formulier te verzenden verklaart u zich akkoord met ons privacy statement.

Contacteer ons

Coquilhatstraat 37-39
Antwerpen 2000

+ 32(0)3 257 56 70
info@resa-vastgoed.be


Anthony De Cuyper
Anthony De Cuyper